مقایسه پوشش ضدحریق پایه سیمانی و انبساطی

پوشش ضدحریق

مقایسه پوشش ضد حریق پایه سیمانی و پوشش ضد حریق انبساطی از لحاظ فنی و قیمت

» پوشش ضد حریق پایه سیمانی

پوشش ضد حریق پایه سیمانی ملاتی است خاص که به روش شاتکریت روی اجزای سازه ای پاشیده می شود تا باعث ارتقای اینرسی حرارتی شود. پوشش ضد حریق عمدتا متشکل است از ورمیکولیت، سیمان، الیاف شیشه و افزودنی های خاص شیمیایی. اینکه به این ترکیب اصطلاحا پایه سیمانی اطلاق می شود، دقیقا به خاطر نقش آفرینی سیمان به عنوان چسباننده است. بعضا از گچ نیز به عنوان چسباننده استفاده می شود که از این منظر پوشش پایه گچی نیز قابل طرح است.

ورمیکولیت جزء کلیدی پوشش ضد حریق پایه سیمانی

ورمیکولیت جزء کلیدی در پوشش ضد حریق است. ورمیکولیت سلیکات آهن، آلومینیم، منیزیم متورق، هیدراته است. بر اساس داده های موجود در پایگاه داده انجمن جهانی ورمیکولیت، کاربردهای متفاوتی برای آن اشاره شده است؛ کاربرد در کشاورزی، تولید لنت ترمز دوستدار محیط زیست، کاربرد در بسته بندی و نهایتا کاربرد به عنوان پوشش ضد حریق.
ورمیکولیت خام را در فرآیندی حرارت می بیند و شکفته می شود. در این فرآیند وزن مخصوص آن به حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب کاهش می یابد. ساختار بنیادین ورمیکولیت به گونه ای است که در دماهای بالا عایق مناسبی برای ممانعت از نفوذ حرارت به هسته فولادی است همچنین در تلفیق با سیمان ملات نسبتا کارآمدی را رقم می زند که در تلفیق با سایر اجزا از جمله الیاف شیشه تشکیل دهنده پوشش ضد حریق پایه سیمانی می شود.

پوشش ضد حریق سیمانی نسبت به انواع دیگر ارزان قیمت تر بوده ولی با ضخامتهای ( حدود چند سانتیمتر) روی سطوح اجرا می گردد. در بسیاری موارد که از لحاظ فنی امکان اجرا ضخامتهای بالا وجود ندارد(مانند سینی کابلها ) نمی توان از این نوع پوشش استفاده نمود. ولی برای ساختمانها و سازه های فلزی که محدودیت برای ضخامت پوشش کمتر است مناسب می باشد.

» پوشش ضد حریق متورمی یا انبساطی

این پوشش ترکیب از مخلوط سازی پلیمر محلول در آب با مواد آلی و معدنی تشکیل شده است.این پوشش به صورت مایع بوده ودر ضخامت کم حدود 2 تا 4 میلیمتر بر روی سطوح اجرا می گردد و در مواردی برتری خود را نشان می دهد که ضخامت نازکی از این مواد برای پوشش دهی مد نظر باشد.این پوشش در حالت معمول عایق حرارت محسوب نمی شود و برای کابلهای برق که نیاز به تبادل حرارت با محیط دارد با ضخامت کم حدود 3 میلیمتر اجرا می شود. در هنگام وقوع آتشسوزی ، این کامپوزیت در اثر حرارت تغییر حجم داده وپوشش متخلخلی ایجاد می کند که مانند عایق ، جسم پوشش داده شده را از آتش محفوظ می داردو از گسترده شدن آن نیز جلوگیری می نماید.و در این حالت علاوه بر نقش خاموش کردن و تاخیر اندداختن شعله و خنک کردن سطح با آزاد سازی گازهای غیر سمی ، نقش عایق حرارتی را نیز ایفا می کند.
این مواد،نسبت به مواد مشابه این برتری را دارند که با وجود خواص محافظت کنندگی در برابر آتش ، چسبندگی وانعطاف پذیری دارند وعلی الخصوص برای کابلها که مواد انعطاف پذیری بوده وخم وراست می شوند مناسب می باشد.ودر اثر خم وراست شدن کابل ریزشی در آنها مشاهده نمی گردد. علاوه برآن حاوی مواد هالوژن دار وسمی نیست و گازهای سمی آزاد نمی کند.
پوشش ضدحریق متورم شونده ویا انبساطی ابتدا به صورت مایع می باشد. به هنگام استفاده از این ماده به آن کمی آب اضافه نموده و پس ازهمگن شدن، به طریق پاشش ویا قلمو بر روی سطوح کابل هابه صورت پوشش با ضخامت حدود 4-2 میلیمتر اجرا می گردد .
پس از گذشت چند روز از اجراءبرروی کابل ها،پوشش خشک شده وبه صورت بتونه برروی کابل هامی چسبد.این کامپوزیت کاملا به کابل هاچسبندگی داردوانعطاف پذیر بوده ودراثرخم شدن کابل هاریزش نمی کند.این محصول باوجود اینکه پاایه آب می باشد پس از خشک شدن پوشش بر روی سطح مورد نظر ، دیگر در آب حل نمی شود و مقاومت خوبی دارد و برای جاهای مرطوب و تونل ها کاملا مناسب است.
از لحاظ قیمت پوشش ضد حریق متورم شونده و یا انبساطی گرانتر از بقیه پوشش ها می باشد.ولی با ضخامت بسیار کمتر همان کارایی را ایجاد می کند.در بسیاری موارد علی الخصوص در صنایع ، از لحاظ فنی امکان اجرا پوشش ضد حریق با ضخامت های بالاتر وجود ندارد(مانند سینی کابلها یا تاسیسات مربوط به سوختها). در این گونه مواقع پوشش ضد حریق منبسط شونده راهکار مناسبی برای ضدحریق کردن سطوح می باشد.

نوشتهٔ پیشین
مقایسه ترموود و چوب پلاست
نوشتهٔ بعدی
تفاوت چوب پلاست و چوب طبیعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up